Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Voor printversie klik hier

Kan ik echt overal beschikken over breedband satelliet internet in Europa?        

Ja dat klopt, zolang u maar absoluut vrij zicht op het zuiden heeft. Breedband satelliet internet is overal in Europa beschikbaar via diverse spots. Kijk op de kaart hieronder om na te gaan via welke verschillende spots er dekking wordt geboden voor de satelliet internet diensten.

Tooway

Skydsl levert alleen in de volgende landen:

Astra2Connect

Astra2connect vaste montage

Astra2Connct recreatie

Hoe werkt satelliet internet?        

U kunt op Youtube een video bekijken die uitleg geeft, https://www.youtube.com/watch?v=06NDQILbMPM

Voor welke landen kan ik bestellen en waarheen wordt het verzonden.        

Breedband satelliet internet is overal in Europa beschikbaar via diverse spots. Wij versturen naar alle landen waar de apparatuur gebruikt kan worden. Kijk op de kaart hier onder om na te gaan via welke verschillende spots er dekking wordt geboden voor de satelliet internet diensten.

Tooway

Skydsl levert alleen in de volgende landen:

Astra2Connect

Astra2connect vaste montage

Astra2Connct recreatie

Ik wil bestellen hoe gaat dat, en hoe gaat het na het bestellen?        

U besteld het abonnement voor een provider van uw keuze.

Het kan zijn dat Skydsl om meer informatie vraagt zoals een kopie ID en een kopie van een rekening van uw adres. Dit kan een rekening zijn van een telecom, energie leverancier.

Na het aanmelden van uw contract bij de provider krijgt u een factuur per email, na (automatische) betaling van deze factuur ( eerste maandbetaling + eventuele aanmeld en verzendkosten) ontvangt u tussen 7 en 14 werkdagen de apparatuur thuis.

Wat wordt er geleverd bij een abonnement?        

1 muurbeugel (alleen skydsl)

1 schotel met TRIA (Ilnb bij astra2connect)

10 meter coax met connectoren  (30 mtr bij astra2connect)

1 satelliet modem

Ik heb haast met het verkrijgen van internet. Kan ik het ook “gisteren” krijgen?        

Helaas, indien u gisteren snel internet wilde hebben had u het 2 weken geleden moeten bestellen. Net als al onze andere klanten moet u ook gewoon door de aanmeld en inplan procedure heen. Wel zo eerlijk, en het is niet anders. Sorry.

Wat zijn de kosten waar ik rekening mee moet houden?        

De kosten zijn:

  • Het abonnement van uw keuze.
  • Apparatuur huur, huurkoop of koop. Dit afhankelijk van uw keuze.
  • Eventuele borg.
  • Aansluit* en verzendkosten.
  • Verzendtoeslag Nederland voor tooway ( €. 29,90** )
  • Verzendtoeslag Nederland voor skydsl ( €. 29,90 )
  • Eventuele installatie kosten, vul hiervoor de offerte aanvraag in.

Deze kosten vindt u op de eerste factuur.

*Afhankelijk van het gekozen abonnement.

**Excl. 19% Duitse BTW

Hoe is de garantie geregeld als er iets kapot gaat?        

Op alle nieuwe door ons geleverde apparautuur en Componenten zit standaard 1 jaar garantie. Let op !! Wij verlenen alleen garantie op de hardware !!

Satellietservice garandeert hardware tegen defecten in materialen, indien binnen de garantieperiode wordt bericht omtrent gebreken aangaande het geleverde, zal Satellietservice naar eigen inzicht het defecte product repareren dan wel vervangen. (deze vervangen onderdelen worden eigendom van Satellietservice)

Op apparatuur/materialen geldt een garantie op basis van bring – in , dat wil zeggen dat de goederen opgestuurd of anderszins bij ons aangeleverd dienen te worden.Tijdens dit transport valt het pakket onder UW verantwoording en zijn ook de portokosten naar ons toe voor rekening van de klant , de retourzending betaalt Satellietservice.

Goederen dienen GOED verpakt en VOLDOENDE gefrankeerd te zijn , indien u niet aan bovenstaande voorwaarde voldoet weigeren wij het pakket aan te nemen en gaat het retour afzender!

Hardware welke wordt gehuurd of is gekocht van uw provider valt onder de garantie van de betreffende provider. U kunt deze garantie direct met uw provider afhandelen. U kunt de garantie ook via ons afhandelen, de door ons gemaakte kosten (verzendkosten en eventuele uren) zullen aan u worden doorberekend.

Alle zendingen van de koper naar Satellietservice zijn voor rekening en risico van de koper!

Het transport van u naar ons valt dus onder uw risico ,beschadiging en of zoekraken is dus voor risico van de verzender!

Garantie kan alleen verleend worden wanneer producten onbeschadigd zijn en het garantie zegel(indien aanwezig)onbeschadigd aanwezig is. Natuurlijk dient ook een kopie factuur of aankoopbon te worden overlegd!

Als tijdens een reparatie of vervanging (tijdens de garantieperiode) blijkt dat het systeem en of de onderdelen door ondeskundig gebruik defect zijn geraakt dan zullen de gemaakte kosten door satellietservice aan de klant worden doorberekend. (Hiervoor geldt een minimum tarief van € 50,=)

De garantie vervalt indien een door de leverancier aangebracht serienummer is verwijderd of niet meer leesbaar is als gevolg van beschadiging.

Als blijkt dat een ter reparatie aangeboden systeem niet defect is, dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht met een minimumtarief van € 50,-.

Zijn de algemene voorwaarden van het abonnement ook in het Nederlands beschikbaar?        

De provider van het satelliet internet is van oorsprong Duits, wij hebben alleen een door Google vertaalde versie. Deze versie geeft u een idee van wat er bedoeld wordt. Aan de nederlandstalige voorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend.

U vindt de voorwaarden voor Tooway hier>>>

U vindt de voorwaarden voor SkyDSL hier>>>

U vindt de door google vertaalde voorwaarden voor Tooway hier>>>

U vindt de door google vertaalde voorwaarden voor SkyDSL hier>>>

Wat zijn de algemene voorwaarden van uw bedrijf?        

U vindt onze voorwaarden door op onderstaande links te klikken.

Wij werken uitsluitend en alleen met onze Uneto-VNI voorwaarden!

Particulieren

Bedrijven

Hoe kies ik het abonnement welke het beste bij mij past?        

Dit is afhankelijk waarvoor u uw internet verbinding wilt gebruiken. Onder normale condities kunt u onderstaande gegevens aanhouden als richtlijn:

Hoeveelheid download GB:

2 Muziek Albums 0.1GB

5 Min Video Clip op YouTube 0.1GB

Lage resolutie film 0.75GB

40 uur surfen op het web 1.0GB

8 uur internet radio 1.0GB

Film op DVD kwaliteit 4.5GB

U kunt er ook voor kiezen uw huidige gebruik gedurende een bepaalde periode te meten.Hiervoor zou u een programma kunnen installeren dat uw verbruik bijhoudt. Networx is een gratis programma dat dit kan doen, de pagina is Engels, maar de software kan in het Nederlands worden geinstalleerd.  http://www.softperfect.com/products/networx/ Aan de rechterzijde van de pagina kunt u de software downloaden.

Wordt er data verbruikt te allen tijde dat mijn modem of computer online is?        

Nee. Met onze abonnementen betaald u een vast bedrag per maand, hoe vaak u het ook gebruikt. Wanneer uw modem aanstaat en u maakt geen gebruik van het internet / email, zal er geen data van uw pakket worden afgeschreven.

Heeft satelliet internet beperkingen waar ik rekening mee moet houden?        

U krijgt een Dynamisch ip adres, meestal Italiaans omdat daar de provider is gevestigd. Het kan zijn dat sommige ip tv diensten het buitenlandse ip adres niet accepteren. Hiervoor is een oplossing!

Installeer eerst google chrome op uw computer;  http://www.google.nl/intl/nl/chrome/browser/

Installeer daarna de extensie HOLA:  http://hola.org/

Nu kunt video streams uit allerlei landen gewoon bekijken, ook die uit Nederland.

-Netflix werkt niet op alle tv en media apparaten, het kan wel werken op pc, tablet en smartphone met Chrome en de addon Hola!(op het werken van Netfix kunnen wij geen garantie geven)

-Het kan ook zo zijn dat als u alleen Google of MSN intikt in uw adresbalk u naar de Italiaanse versie van deze site gaat. Voer in dit geval altijd het volledige adres in, b.v. Google.nl of MSN.nl. Zo komt u automatisch op de juiste site.

-Er zijn enkele applicaties waarbij het belangrijk is dat u de juiste keuze maakt van een internet verbinding. Belangrijk om te weten is het feit dat satelliet internet niet veel afwijkt van andere breedband internet verbindingen, door de afstand van uw schotel naar de satelliet ontstaat er een vertraging van +/- 730 milli seconde. Onze abonnementen accepteren verbindingen middels alle besturingsystemen.

Onze Satelliet internet abonnementen zijn niet echt geschikt voor:

– Sommige op afstand bestuurbare software.

– Zwaar uplink verkeer, zoals web of FTP hosting

– Sommige VPN applicaties

– Online gamen en peer-to-peer verkeer

-Indien u geen datalimiet heeft zoals bij Skydsl kan het zijn dat door hoog verbruik de provider de snelheid terug brengt. Dit moment ligt niet vast en hangt af van de beschikbare bandbreedte op de satelliet.

Hoe snel is satelliet internet?        

Onze abonnementen bieden u een snelheid  van 6 Mbs tot 50 Mbps download en van 512 Kbs tot 6 Mbps upload, deze snelheid haalt u in 90% van de gevallen. Ondanks een door ons goed uitgerichte en geïnstalleerde  installatie kan het voorkomen dat u een mindere snelheid haalt. Dit kan komen doordat uw datalimiet op is (Tooway, Astra2Connect) of doordat er drukte op de satelliet is.

Wij kunnen hier helaas niets aan veranderen.

De genoemde maximum snelheid is geen garantie snelheid!

Hoe stabiel is satelliet internet?        

Satelliet internet is zeer stabiel. De snelheid is constant en wordt continu gemonitord. Het kan echter voorkomen dat door grote drukte op de satelliet de snelheid daalt.

De genoemde maximum snelheid is geen garantie snelheid!

Welke hardware heb ik nodig?        

Een computer, een gekwalificeerde installateur, Een voor tweeweg verkeer geschikte schotel en een satelliet modem is alles wat u nodig heeft.

Kan ik televisie kijken via de internet schotel?        

Het kan,met extra beugel in sommige van de internetschotels is dit mogelijk. Maar de beste ontvangst kwaliteit krijgt u door een 2e schotel te plaatsen. Doordat de tv lnb niet in het brandpunt van de internet schotel zit  treden er eerder storingen op.

Ik heb een tv schotel en apparatuur, kan ik deze gebruiken voor internet?        

Helaas, deze apparatuur is niet geschikt voor satelliet internet. Tv werkt op een andere manier en op een andere frequentieband.

Voor het internet is een complete set te koop of te huur.

Kan ik satelliet internet integreren in een netwerk?        

Ja, het is mogelijk om het satelliet internet modem rechtstreeks aan te sluiten op een (draadloze) router, zodat de verbinding gedeeld kan worden met andere gebruikers. Wij kunnen u een draadloze router aanbieden.

Wat zijn de voorwaarden voor de montage en de lokatie?        

De montage wordt in de kop van Noord Holland gedaan vanaf €. 300,-. Daarbuiten rekenen wij een op maat berekend bedrag. Hiervoor kunt u het beste een offerte aanvraag doen.

De montage geschiedt door middel van een paal in de grond of een beugel op de muur niet hoger dan 3 meter. De schotel kan ook worden gemonteerd op een zogenaamd tegelvoet statief op b.v. een dakkapel of plat dak.

Wij raden echter aan de schotel zo laag mogelijk te plaatsen in verband met het gewicht van 15 kg en de windvang.Zo plaatsen wij de schotel niet op een schoorsteen omdat de meeste schoorstenen dit niet aan kunnen.

De schotel wordt aangesloten op het modem en het modem eventueel op de wifi router. Bekabeling van het modem/router naar de computer langer dan 1 meter is niet inbegrepen.

De installatie wordt werkend opgeleverd op 1 computer (bedraad of draadloos). De overige apparatuur in uw netwerk dient u zelf in te stellen of aan te sluiten. Zorg er in ieder geval voor dat alle apparatuur automatisch (DHCP) een IP adres krijgen. Dit is meestal al het geval.

De montage datum hangt samen met de activatie datum, op deze datum is er een activatiecode beschikbaar om de installatie te activeren. Zonder deze code kan er nog niet worden geïnstalleerd. Wij kunnen de code niet versneld aanvragen.

De montage datum kan worden verplaatst i.v.m. weersomstandigheden. Dit wordt door ons aan de hand van weersvoorspellingen gedaan.

Kan ik zelf de installatie uitvoeren?        

Het kan, de installatie dient echter zeer nauwkeurig te gebeuren. Daar satelliet internet niet enkel een signaal dient te ontvangen, maar tevens terug dient te zenden naar de satelliet is het cruciaal dat uw systeem zeer nauwkeurig is afgesteld. Vaak merken wij dat de doe het zelf installaties veel (opstart) problemen geven. Dit komt doordat er toch niet genoeg kennis is om deze apparatuur te installeren. Ons advies is dan ook niet te bezuinigen op de eerste installatie.

Zijn email en andere service inclusief?        

Bij Tooway krijgt u geen email adres of webruimte.

Satelliet internet ondersteunt de gebruikelijke webmail applicaties, zoals livemail, Gmail, Yahoo en andere webmail applicaties. Echter wanneer u gebruik maakt van een email cliënt (Ebv. Microsoft Outlook) heeft u een SMTP server nodig om email te kunnen verzenden. Een aantal webmail services bieden ook SMTP, zo kunt u vanuit uw eigen mail programma verzenden en ontvangen.

_____________________________________________________________________________

Mocht u gratis eigen webruimte (voor website, blog, forum e.d.) willen, dan verwijzen wij u naar www.000webhost.com

Gratis hosting met zeer veel mogelijkheden.

_____________________________________________________________________________

Bij SkyDSL krijgt u,

1 GB E-Mail Box met de mogelijkheid van een pop en smtp server

100 MB HomeSpace

Kan ik telefoneren in combinatie met satelliet internet?        

Bellen via de satelliet, of in combinatie met satelliet internet is mogelijk zonder vaste telefoonlijn.

Telefoneren

U kunt telefoneren via uw verbinding wij kunnen hiervoor het abonnement regelen en zelfs uw bestaande nummer overzetten. Uiteraard kunt u ook een of meerdere nieuwe nummers aanvragen. Dit kan zowel voor een Nederlands nummer als een buitenlands nummer.Kijk voor meer informatie op onze VoIP pagina.

Houdt er wel rekening mee dat door de afstand die het internet signaal af moet leggen er een vertraging op de lijn waarneembaar kan zijn.

Heb ik een telefoonlijn nodig?        

Nee, deze heeft u niet nodig. De satelliet verbinding  verzorgd de up- en download.

Telefoneren

U kunt telefoneren via uw verbinding wij kunnen hiervoor het abonnement verzorgen en zelfs uw bestaande nummer overzetten. Uiteraard kunt u ook een of meerdere nieuwe nummers aanvragen. Dit kan zowel voor een Nederlands nummer als een buitenlands nummer.Kijk voor meer informatie op onze voip pagina.

Kan ik mijn bestaande telefoonnummer behouden?        

Ja, dit kan. U kunt zelfs extra nummers aanvragen.

Zijn er minimale eisen waar mijn computer aan moet voldoen?        

Nee, over het algemeen zijn de meeste computers tegenwoordig uitgerust met een netwerk kaart of draadloze optie om u te verbinden met het internet.

Kan ik gebruik maken van een draadloze router met satelliet internet?        

Ja. Wij leveren optioneel een draadloze router. Via deze router kunt u meerdere computer draadloos en bedraad aansluiten.

Kan ik met meerdere gebruikers connectie maken met het internet?        

Ja, dit is mogelijk via een (draadloze) router. Zie bovenstaand antwoord voor het gebruik van een draadloze router om op deze manier met meerdere gebruikers gebruik te maken van de verbinding.

Kan ik online gamen met satelliet internet?        

Wij raden online gamen middels satelliet internet af, vanwege de vertraging in uw verbinding (de tijd die het in beslag neemt om het signaal op en neer te sturen naar de satelliet, welke zo’n 36.000 km ver is).

Zijn er limieten op het gebied van dataverkeer?        

Ja, er wordt op alle abonnementen gebruik gemaakt van een Fair Access Policy (FAP). De FAP is ontworpen om ervoor te zorgen dat alle gebruikers relatief evenveel bandbreedte ontvangen. Samengevat betekent de FAP dat dit systeem ervoor zorgt dat extreem internet verbruik door enkele gebruikers geen negatieve invloed kan uitoefenen op gebruikers welke een normaal internet verbruik hebben. Zie voor de data volumes de satelliet internet pagina’s

Wat is een Fair Access Policy?        

De Fair Access Policy is ontworpen door de satelliet Provider om ervoor te zorgen dat al onze gebruikers kunnen genieten van een hoge kwaliteit internet toegang via de satelliet. De FAP is geïmplementeerd om oneerlijk en onacceptabel internet verbruik van het netwerk tegen te gaan.

Geldt de Fair Access Policy voor zowel upload en download?        

Ja, het dataverbruik wordt berekend aan de hand van bij elkaar opgetelde download en upload verkeer.

Wat gebeurd er als ik mijn data limiet heb bereikt, wordt ik dan afgesloten?        

Skydsl,

U heeft bij SkyDSL niet te maken met een datalimiet. Wel met een fair acces policy.

Tooway,

Nee, u wordt niet afgesloten, echter uw bandbreedte zal tijdelijk afnemen totdat u uit uw limiet komt.

De snelheid waar u dan mee te maken krijgt zijn respectievelijk 128 up en 128 kbps down.

Dit helpt ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de satellietservice op een hoog niveau blijft.

U kunt extra data volume bij kopen in uw klant omgeving.  https://sslsites.de/customer.satinternet.com/login

Met uw klantnummer beginnend met TSAT en uw postcode als wachtwoord. Werkt dit niet? Klik dan op “Passwort vergessen? ” Voer uw bij de aanmelding gebruikt email adres in en u krijgt een email waarmee u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

De prijzen hiervoor zijn €. 9,95 per 1 GB.

De volumes zijn te krijgen in pakketten van:

1 GB

2 GB

3 GB

4 GB

5 GB

10 GB

20 GB

Astra2connect,

Als het datalimiet bereikt is gaat het modem automatisch naar een pagina waar u extra volume kunt aankopen.

Extra volume bijkopen: € 6,79 per GB (Volume wordt niet meegenomen naar de volgende maand).

Waar kan ik zien hoeveel data ik verbruikt heb.        

SkyDSL

Dit kunt u zien in uw klantomgeving, aanmelden doet u op https://www.skydsl.eu/en-NL/Internet-via-satellite/customer/customersection/register met het personal skynumber dat op de brief staat samen met de activatie code. U kunt ook op uw eigen pc monitoren, networx is een gratis programma dat dit kan doen, de pagina is Engels, maar de software kan in het Nederlands worden geinstalleerd. http://www.softperfect.com/products/networx/ Rechts van de pagina kunt u de software downloaden.

Tooway,

Dit kunt u zien op het klanten portal  https://sslsites.de/customer.satinternet.com/login

Met uw klantnummer beginnend met TSAT en uw postcode als wachtwoord. Werkt dit niet? Klik dan op “Passwort vergessen? ” Voer uw bij de aanmelding gebruikt email adres in en u krijgt een email waarmee u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

U kunt ook op uw eigen pc monitoren, networx is een gratis programma dat dit kan doen, de pagina is Engels, maar de software kan in het Nederlands worden geinstalleerd. http://www.softperfect.com/products/networx/ Onder aan de pagina kunt u de software downloaden.

Kan ik meer bandbreedte krijgen nadat ik mijn datalimiet heb bereikt?        

Alleen tooway

Ja, u kunt in uw klanten omgeving online extra datavolume kopen om uit de Fair Acces Policy te komen.l https://sslsites.de/customer.satinternet.com/login

Met uw klantnummer beginnend met TSAT en uw postcode als wachtwoord. Werkt dit niet? Klik dan op “Passwort vergessen? ” Voer uw bij de aanmelding gebruikt email adres in en u krijgt een email waarmee u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

De prijzen hiervoor zijn €. 9,95 per 1 GB. De volumes zijn te krijgen in pakketten van:

1 GB

2 GB

3 GB

4 GB

5 GB

10 GB

20 GB

Bij wie sluit ik het contract af? En van wie is de apparatuur        

U sluit het contract af met Astra2Connect, Toowaysat of Skydsl. Niet met ons, wij nemen u alleen het werk uit handen. De betalingen en facturen voor abonnementen en apparatuur zijn van Astra2Connect, Toowaysat of Skydsl.

De apparatuur blijft indien gehuurd of bij een niet volledig betaald huurkoop contract van de provider. Bij koop apparatuur is deze uiteraard van u.

Prijs en vorwaarden wijzigingen aangaande abonnementen en apparatuur huur worden NIET door ons bepaald en gefactureerd. Wij hebben hier geen enkele invloed op.

De extra coaxkabel, muurbeugel, tegelvoetstatief, tuinmast en de wifirouter worden wel door ons geleverd.

Ik wil mijn contract beëindigen, hoe doe ik dat?        

U kunt ons een email sturen waarin u kort aangeeft te willen stoppen, bij welke provider en uw klantnummer. Wij zorgen voor het opzeggen.

Heeft u huur apparatuur? Dan moet u deze retour zenden. Het gaat hier om het modem, de schotel en de tria (kop in de schotel)

Vergeet niet uw klantnummer bij te voegen.

Verzend adres Tooway:

Sat Internet Services GmbH

Justus-von-Liebig Str. 26

31535 Neustadt am Rübenberge

Duitsland

Verzend adres Skydsl:

skyDSL Europe B.V.

Waldstr. 86 – 90

13403 Berlin

Duitsland

Moet ik extra software aanschaffen?        

Omdat uw internet verbinding altijd open staat, is het een goed idee om een firewall te installeren om uw systeem te beschermen tegen hackers en andere spam. Wij adviseren u dan ook om een goede firewall of anti virus software te installeren op uw computer. Antivir is een goede gratis virusscanner. http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

Meer over een gratis firewall vindt u hier: http://www.schoonepc.nl/optim/firewall.html

Moet ik goedkeuring aanvragen voor het plaatsen van het systeem?        

Condities voor het plaatsen van een schotel verschillen per land, echter is er normaal gesproken geen probleem wanneer u een schotel plaatst. U heeft recht op vrijheid van vergaring van nieuws en radio en tv uitzendingen.  Wanneer uw woning een historisch gebouw betreft zal een officiële toestemming van de gemeente wel noodzakelijk zijn. Ook wanneer uw woning in de buurt staat van een luchthaven kunnen speciale regels van toepassing zijn. Het is uw eigen verantwoording om na te gaan welke regels en toestemmingen er gelden voor het plaatsen van het satelliet systeem op uw locatie. Wij willen u te allen tijde adviseren over de mogelijkheden op uw locatie, echter zal de uiteindelijke keuze en verantwoording bij u liggen.

Het plaatsen van een schotelantenne aan een woning wordt vaak door de verhuurder of een Vereniging van Eigenaars verboden. In de Nederlandse rechtspraak zijn hier inmiddels al veel procedures over gevoerd.  

Schoteleigenaren beriepen zich in deze procedures op artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). In dit artikel is bepaald dat iedereen de vrijheid heeft om de informatie te ontvangen die men wenst. Verhuurders en Verenigingen van Eigenaars stelden zich op hun beurt op het standpunt dat er voldoende alternatieven zijn voor het verkrijgen van de gewenste informatie en dat schotelantennes ontsierend zijn.

De uitkomsten van deze procedures zijn zeer verschillend. Wel lijkt het er de afgelopen jaren met de opkomst van het internet op dat sneller door een rechter wordt geoordeeld dat er een redelijk alternatief voor het verkrijgen van de gewenste informatie is. Het gevolg is dat steeds vaker de gevorderde verwijdering van de schotelantenne wordt toegewezen.

Inmiddels heeft ook het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich uitgelaten over het verbod tot het plaatsen van een schotelantenne. Deze uitspraak is gunstig voor (aanstaande) schoteleigenaren die worden geconfronteerd met een verbod.

In de zaak die speelde voor het Europees Hof ging het om een in Zweden woonachtige Iraakse familie. Zij had een schotelantenne geplaatst om nieuws en andere televisieprogramma’s uit haar thuisland te kunnen bekijken. Deze familie werd door haar verhuurder gesommeerd de door haar geplaatste schotelantenne te verwijderen. De kwestie werd uiteindelijk voorgelegd aan het Europees Hof. Deze oordeelde dat van het recht op vrije nieuwsgaring alleen mag worden afgeweken indien er sprake is van dringende redenen van algemeen belang. Dat een verhuurder een schotelantenne niet mooi vindt of dat hij bang is voor wildgroei, is hiervoor niet voldoende. Ook oordeelde het Europees Hof dat niet snel mag worden aangenomen dat er sprake is van een redelijk alternatief. Hiervan is pas sprake als dit alternatief minstens hetzelfde biedt als de schotelantenne. Daarbij geeft het Europees Hof nog nadrukkelijk aan dat het soort informatie niet belangrijk is. Ook pure entertainment valt onder de reikwijdte van artikel 10 van het EVRM. De schotelantenne van de Iraakse familie mocht dan ook blijven staan.

Het EVRM heeft directe werking in Nederland. Deze wetgeving gaat voor Nederlandse wetgeving die hiermee strijdig is. Dit blijkt ook uit een recente uitspraak van het Gerechtshof. Hierin werd een vordering tot verwijdering van een schotelantenne, onder verwijzing naar het arrest van het Europees Hof, afgewezen. Hierbij werd overwogen dat het belang van de verhuurder in kwestie onvoldoende zwaarwegend was om het recht van de huurder op vrije informatievergaring te kunnen beperken. Ook werd geoordeeld dat onder meer het internet geen volwaardig alternatief is voor de ontvangst van televisiezenders via een schotelantenne. Er kan via internet slechts een aanzienlijk beperkter aantal zenders worden ontvangen.

Het tij lijkt dus gekeerd. Op grond van bovenstaande uitspraken staat een eigenaar van een schotelantenne een stuk sterker. Pas als een verhuurder kan aantonen dat er een alternatief is dat minstens hetzelfde biedt als een schotelantenne, heeft een vordering tot verwijdering een goede kans van slagen.

Heb ik toestemming nodig van mijn huurbaas?        

Wanneer u geen eigenaar van uw woning bent, is er een schriftelijke bevestiging van uw huurbaas nodig voor het plaatsen van de schotel. Dit is meestal niet nodig als u de schotel niet vast aan het gebouw monteerd (tegelvoet statief).

Wat gebeurd er als ik verhuis?        

U kunt de installatie mee verhuizen. Wanneer u de schotel voor het eerst laat plaatsen, denk dan goed na over de locatie van uw schotel, zodat u de kosten van het verplaatsen van uw schotel kunt minimaliseren.

In sommige gevallen moet u een relocation aanvragen, hiervoor neemt u contact op met uw provider.

Tooway

Telefoon: +49 5032 89424 0

Email: support@toowaysat.com

Skydsl

Telefoon: +49 3059 008654 0

Email: support@skydsl.eu

Kan ik de internet installatie meenemen naar mijn vakantie adres?        

Met Astra2Connect is dit mogelijk. Met Tooway en Skydsl dient u eerst een relocation aan te vragen. Hier zijn per verhuizing wel kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact op met uw provider.

Tooway

Telefoon: +49 5032 89424 0

Email: support@toowaysat.com

Skydsl

Telefoon: +49 3059 008654 0

Email: support@skydsl.eu

Hoe kan ik controleren wat mijn download / upload snelheid is?        

Voor ADSL en kabel internet gaat u naar www.speedtest.net

Voor satelliet internet vindt u de tests onder het tabblad “Service” boven aan de site. Gewone speedtests kunnen niet overweg met satelliet internet i.v.m. de vertraging.

Deze website geeft u een duidelijk inzicht in de snelheden die u haalt.

Kunnen weersomstandigheden van invloed zijn op mijn verbinding?        

De standaard schotel is ontworpen om met windsnelheden tot 95 km per uur goed te functioneren. Wolken en regen kunnen een lichte invloed hebben op de communicatie dienst. Echter, zware stortbuien kunnen negatieve invloed hebben op het signaal, daar regen het signaal weerkaatst. Ons systeem zal automatisch extra zendvermogen gaan leveren op deze momenten, om zo het signaalverlies te compenseren.

Kan ik alvast apparatuur komen halen?        

Helaas, dit gaat niet. De apparatuur wordt pas aan ons of aan u verstuurd na het afsluiten van een contract.

De facturen zijn incl. buitenlandse BTW. Kan ik deze als bedrijf terug krijgen of zonder BTW betalen?        

U kunt de BTW via de Nederlandse belastingdienst terug vragen, meer informatie op deze site; https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_andere_eu_landen

Om in het vervolg een factuur te ontvangen zonder BTW stuurt u een uitreksel van de kamer van koophandel en uw BTW nummer met het verzoek om een BTW vrije factuur naar de door u gekozen provider.

Indien u nog moet bestellen kunt u uw BTW nummer bij bestelling opgeven.

Kan ik een vast ip adres krijgen?        

Een vast ip adres is bij Skydsl mogelijk. Na activatie is het sturen van een fax of email met uw klantnummer en de mededeling dat u en vast ip adres wenst voldoende. De kosten zijn eenmalig 19,90 EUR voor activatie, en maandelijks 2,90 EUR.

U heeft een vast ip adres nodig om uw netwerk van “buiten” te bereiken

Is het satellietmodem van buitenaf te bereiken?        

Het modem is een bridge modem, alle poorten staan open. Er is alleen een vast ip adres nodig.

Een vast ip adres is alleen bij Skydsl mogelijk. Na activatie is het sturen van een fax of email met uw klantnummer en de mededeling dat u en vast ip adres wenst voldoende. De kosten zijn eenmalig 19,90 EUR voor activatie, en maandelijks 2,90 EUR.

U heeft een vast ip adres nodig om uw netwerk van “buiten” te bereiken.

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook